Thursday, August 8, 2013

INFO KELAS COKLAT









Teknik membentuk coklat seperti :


1.Teknik 'tempering' dimana boleh dibuat dirumah tanpa penghawa dingin, marble dsb. 
2. Perbezaan compound dan couverture. 
3.Membuat inti seperti nutty, strawberry, ganache. 
4.Cara simpan coklat. 
5.Nota disediakan dan "hand on method". 
6.Teknik 'colouring' dan cara membuat lolichoc serta coklat bar blok. 

7. Teknik membuat 'chocolate hand bouquet'. 

YURAN: 250.00
MASA: 10.00 pg - selesai

Pelajar tidak perlu membawa apa2. Malah hasil dari kerjatangan pelajar boleh bawa balik bersama-sama cenderahati dari Sufisayang sebagai tanda terima kasih........... Sesiapa berminat boleh email saya di sufisayang@gmail.com atau boleh juga call 013-2173173.   



***Deposit 50% sebagai 'confirmation' dan bank in ke akaun saya.

CIMB 0503-0657164-52-7
SAADAH BINTI AHAMAD

Maybank 155171-014149 

SAADAH BINTI AHAMAD 

No comments:

Post a Comment